ГАЗОВИ КАМИНИ У ДОМА - КРАСОТА, СТИЛ, ТОПЛИНА...

Камините заемат специално място в сърцата на хората. Те не само са съществен източник на топлина, те са място за събиране на семейство и приятели, символ на романтизъм и комфорт, визуално атрактивна добавка към много домове.
Съществуват различни модерни варианти, с които можете да си осигурите огън и топлина у дома. Те са безброй по отношение както на технически параметри, горивни материали, така и на дизайн. Много от тях съчетават ефективни горивни камери, облицовани с нетрадиционни материали и решени в красив и впечатляващ дизайнерски външен вид. Съвременните модели камини притежават сертификат за ограничени вредни емисии при горенето, дизайн, съобразен с нормите и законите за намаляване на замърсяването на околната среда и контрол на енергийните разходи.
Добрата новина е, че някои нови камини предлагат безопасна, енергийно ефективна и екологична алтернатива на конвенционалните дървени камини.
Новите видове могат да бъдат инсталирани като една напълно нова камина или като реализация на вече съществуваща камина на дърва.
Газовите камини са увеличили своята популярност през последните няколко години. За много собственици, притежанието на газова камина крие следното:
• удобството на включване и изключване посредством дистанционно управление;
• камините на газ предлагат на потребителя пълен и незабавен контрол;
• таймер за автоматично включване;
• факторът чистота (газовите камини спестяват почистването на пепел, дървени стърготини, кори, и т.н.);
• елиминиране почистването на комини;
• осигуряване на чисто и ефективно изгаряне на газът;
• ползите за околната среда, в сравнение употребата на конвенционални камини на дърва;
• наличие на специални модели за всеки вид инсталация;
• те са толкова гъвкави, че те могат да бъдат инсталирани почти навсякъде в дома;

Газовите камини са рядко съчетание на красота и практичност и няма нищо друго, което да пресъздаде така атмосферата, създадена от камината в един дом.
Тя добавя живот и топлина на всяка стая. В същото време, газовите камини са практичен начин за отопление на вашето жизнено пространство. Те са енергийно ефективни и могат бързо да затоплят дома ви.

Някои хора се плашат от идеята за камина на газ, защото смятат, че би било трудно да се инсталира. Газовата камина е чудесно допълнение към всеки дом, а инсталирането й е по-лесно, отколкото изглежда.

В зависимост от модела, наличните функции включват термостати, програмируеми таймери, дистанционни управления, контрол на различни скорости, електронно запалване, двоен стъклопакет, детски ключалки и механизирани димоотводи.
Съществуват три основни видове газови камини, които са широко достъпни на пазара: вградени, фабрично вградени и свободностоящи камини. Вашето най-голямо предизвикателство ще бъде сортирането на широката гама от модели при избор на устройство, което е възможно най- ефективно и едновременно с това отговаря на специфичните ви нужди.
Вградените камини се използват при преобразуването на съществуваща зидария или фабрично вградени метални камини в камина на газ. Този вид камини са проектирани и оразмерени, за да се поберат в съществуващата стара камина. Най - често при газовите камини е нужна директна вентилация, която не само е по-ефективна, но и по-безопасна.
Вграждането на металните камини изисква дървен материал и гипсокартон, за да се изгради стена, в чиято нова структура ще бъдат затворени камината и комина. Това решение и резултатът от него е много практичен и сполучлив.
Свободностоящата газова камина, както подсказва името, е самостоятелен модул, които не се нуждае от комин. Това означава, че може да бъде инсталирана във всеки дом и във всяка стая. Свободностоящите камини на газ обикновено приличат на някои нови печки на дърва.
Тези газови камери са по-ефективни при осигуряването на топлина в къщата, тъй като всички
стени на камината са изложени в стаята. Фронтовете на стъклото, използвано за всички
газови камини могат да бъдат произведени от закалено или керамично стъкло. Керамичното стъкло има едно основно предимство и то е, че то издържа на по - високи температури.
Изберете дизайн, който най-добре подхожда на интериора ви и подберете подходящ кожух. Нужно е единствено да се направи отдушник, за да можете да се наслаждавате на пламъците, уюта и топлината, предлагани от камината.

Същественото при съвременните технологии за вентилация е, че те не се нуждаят от отвор на покрива. Вместо това газовите камини се вентилират през външна стена и изгорелите газове директно излизат навън през отвор в стената. Това прави инсталационния процес много по-лесен, по-гъвкав и гарантира икономии, а също така елиминира разходите за допълнителна работа.

Някои модели се предлагат с нулеви възможности за уравняване, така че количеството на използваното пространство може да бъде сведено до минимум.
На пазара се предлагат различни модели каминис функции, готови да отговорят на потребностите и нуждите на потребителите.
Камините притежават висока топлиннна ефективност, мигновено затопляне, безшумна работа, лесно управление и пожаробезопастност.

Както и при другите енергоемките уреди, важно е да се има предвид, че закупуването на енергийно ефективна газова камина и нейната разумна употреба ще доведе до използване на по-малко енергия и намаляване емисиите на изгорели газове, които допринасят за изменението на климата.
Насладете се на картините, които русуват пламъците в камините, и които запленяват с очарованието си всички!

Последние новости